Hoe werkt het als ik met vakantie wil?

Ook uitzendkrachten hebben natuurlijk recht op vakantie. Je hebt altijd recht om per jaar 3 weken met vakantie te gaan. Je moet je vakantiedata natuurlijk wel van te voren afstemmen met je opdrachtgever en met ons kantoor. Maar let op: als je nog niet voldoende tegoed hebt opgebouwd, kan het voorkomen dat je niet je hele vakantie doorbetaald krijgt.

Je vakantietegoed bouw je in fase A als volgt op: Je bouwt 16,00 uur op bij een volledig gewerkte werkmaand, ofwel twee dagen per volledig gewerkte maand. Werk je korter, dan is je opbouw naar rato. Je recht op doorbetaling tijdens vakanties wordt berekend in de vorm van een reservering die bovenop je salaris komt. De hoogte van je reservering kun je altijd nakijken op je loonstrook.

Als je bij Etappe / Payper uit dienst gaat en er staat nog een reservering op jouw naam, dan betaald Payper die reservering automatisch uit. Als je daar op je urenbriefje om vraagt betalen wij je tot dan opgebouwde reservering tussentijds uit.

In fase B en C bouw je ook 16,00 uur op per fulltime gewerkte maand, maar dan wordt er niet meer gewerkt met een reservering. Je kunt gewoon doorbetaald vakantie opnemen voor zover je genoeg vakantie hebt opgebouwd.

Wil je meer weten?
De ABU heeft een leesbare  CAO voor Uitzendkrachten gemaakt. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

NB De teksten op deze pagina’s hebben een voorlichtend karakter en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Je rechten staan in je arbeidsovereenkomst met Payper en in de actuele CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. Onze verloning  en backoffice wordt verzorgd door Payper.

Je bent juridisch in dienst bij Payper, maar Etappe blijft de feitelijk werkgever waarmee de afspraken gemaakt worden.