Hoe zit het met pensioen voor uitzendkrachten?

Elke uitzendkracht die ouder is dan 21 jaar en langer dan ‘in 26 weken’ voor een uitzendbureau heeft gewerkt, moet pensioenpremie betalen. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort contract je hebt. Zelf betaal je maar een klein gedeelte, Payper de rest. Pensioenpremie betalen is een verplichting, ook als je het eigenlijk helemaal niet wilt. Heb je al langer dan in 26 weken voor aan ander uitzendbureau gewerkt dat bij de ABU is aangesloten, dan ga je vanaf de eerste week dat je voor ons werkt al pensioenpremie betalen. Wij zullen daarom vaak vragen naar de laatste loonstrook van een ander uitzendbureau waarvoor je gewerkt hebt. Daar is het namelijk altijd op terug te vinden. Zelf hoef je verder niets te regelen voor je pensioen, dat doen wij voor je. Eens per jaar krijg je van StiPP (of uitvoerder PVF Achmea) in Amsterdam een overzicht van je opgebouwde rechten.

Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact op met ons kantoor.
Je kunt bij StiPP terecht als je meer informatie wilt hebben. Hun telefoonnummer is 020-607 27 777 of kijk op www.stippensioen.nl.

NB De teksten op deze pagina’s hebben een voorlichtend karakter en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Je rechten staan in je arbeidsovereenkomst met Payper en in de actuele CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. Onze verloning  en backoffice wordt verzorgd door Payper.

Je bent juridisch in dienst bij Payper, maar Etappe blijft de feitelijk werkgever waarmee de afspraken gemaakt worden.