Krijg ik feestdagen doorbetaald?

Jazeker! Als je werkt als flexwerker via Etappe, krijg je een feestdag doorbetaald als je die dag normaal gesproken zou werken. Het maakt daarbij niet uit hoe lang je al voor ons werkt. Wel is het zo dat je de laatste werkdag vóór de feestdag gewerkt moet hebben én de eerste werkdag er na ook moet gaan werken. Doe je dit niet, dan moet je een vakantiedag opnemen om recht te hebben op de feestdagvergoeding. Bijvoorbeeld: als je de vrijdag na Hemelvaart vrij wilt zijn, dan moet je een vakantiedag nemen om recht te hebben op de feestdagvergoeding. Op welke feestdagen je recht hebt als uitzendkracht, kun je terugvinden in artikel 26 van de CAO voor Uitzendkrachten.

Wil je meer weten?
In de ABU CAO voor Uitzendkrachten kun je de artikelen hierover raadplegen. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

NB De teksten op deze pagina’s hebben een voorlichtend karakter en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Je rechten staan in je arbeidsovereenkomst met Payper en in de actuele CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. Onze verloning  en backoffice wordt verzorgd door Payper.

Je bent juridisch in dienst bij Payper, maar Etappe blijft de feitelijk werkgever waarmee de afspraken gemaakt worden.