Wanneer heb ik een certificaat VCA nodig?

Als je leiding geeft op een locatie waar VCA verplicht is, moet je een certificaat hebben dat je VCA VOL training hebt gevolgd en het bijbehorende examen hebt gehaald. Geef je geen leiding, dan volstaat B VCA (basisveiligheid). De afkorting VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers; VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Reken er op dat je een dag naar cursus en examen B VCA moet, of twee dagen naar cursus en examen VCA VOL.
Het is ook mogelijk om je op het examen (van een avond) voor te bereiden met een boek of met een online cursus op het internet. Neem voor de cursus op internet vijftien keer een uurtje, en je hebt 98% kans dat je voor je examen slaagt.

Als je het certificaat hebt gehaald blijft dit tien jaar geldig.

Er zijn verschillende bedrijven die de cursussen geven en een certificaat mogen afgeven dat wordt erkend door de SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid).

NB De teksten op deze pagina’s hebben een voorlichtend karakter en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Je rechten staan in je arbeidsovereenkomst met Payper en in de actuele CAO voor Uitzendkrachten van de ABU. Onze verloning  en backoffice wordt verzorgd door Payper.

Je bent juridisch in dienst bij Payper, maar Etappe blijft de feitelijk werkgever waarmee de afspraken gemaakt worden.